Niets in het leven is blijvend, alleen verandering.

Het leven is constant in beweging. Er zijn altijd veranderingen. Door flexibel te blijven kan je het beste met deze veranderingen om gaan. Alleen lijkt het erop dat dit steeds moeilijk wordt, wanneer je ouder wordt.

Weerstand op veranderingen door angst voor het onbekende

We hebben angst voor nieuwe dingen. We houden vaak vast aan een situatie, zelfs als we die als niet prettig ervaren omdat we bang zijn voor het onbekende. Toch is het vaak beter om het nieuwe te zien als een avontuur, en het open aan te gaan. Angst voor verandering houdt vaak de ontwikkeling van mensen tegen

Verschillende uitingen van weerstand

Bij persoonlijke ontwikkelingen en veranderingen, zien we vaak dat er sprake is van weerstand. Mensen willen wel maar zijn toch bang voor de veranderingen. Je ziet vaak de volgende uitingen van weerstand

  1. ik heb geen probleem
  2. ik heb een probleem, maar er is geen oplossing
  3. Ik heb wel een probleem, maar er is voor mij geen oplossing. Wat bij andere werkt helpt mij niet. Ik ben uniek en mijn probleem is uniek. Daar is echt geen oplossing voor te vinden
  4. Ik heb een probleem, en er is een oplossing maar er zijn te veel obstakels
  5. Ik heb een probleem, en er is een oplossing voor, alleen is het nu niet de juiste tijd en/of omstandigheden. Dus het moet wachten

Herken je jezelf? en wil je het doorbreken?

Bewustwording van de weerstand is al een grote stap.
Wanneer je deze weerstand wilt doorbreken kunnen wij vanuit Powercoaching u ondersteunen


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *