Je bent nooit te oud om iets nieuws te leren!

Je bent nooit te oud om te leren. Iedereen is anders, en leert ook anders. Ben jij benieuwd hoe jij het beste leert? Welke verschillende manieren van leren er zijn? Lees dan dit BLOG.

Hoe kijk je aan tegen leren?

De ene persoon groeit en leert sneller dan de andere persoon. Hoe komt dit? Leren begint vaak met hoe je denkt over leren. Er wordt wel gesproken over een fixed mindset en een growth mindset. Carol Dweck is de grondlegger van dit wetenschappelijk fundament.

Geloof jij bijvoorbeeld dat je geboren wordt met vaardigheden, en dat je ze niet kunt aanleren? Roep je vaak:, “maar zo ben ik gewoon”? Ontwikkel je je traag? Zeg je snel:” dat is niks voor mij”? Dan heb je waarschijnlijk een fixed mindset.

Geloof jij dat je altijd nieuwe vaardigheden kan ontwikkelen/ aanleren? Ontwikkel jij je snel? Wil je veel nieuwe dingen uitproberen? Sta je open voor nieuwe dingen en inzichten? Dan heb jij waarschijnlijk een growth mindset.

Je mindset is van essentieel belang en speelt een grote rol in het leren en het ontwikkelen. Het is dus goed om je hiervan bewust te zijn.

Hieronder een filmpje over hoe belangrijk je mindset is m.b.t. leren.

Verschillende manieren van leren

Er zijn verschillende manieren van leren, verschillende leerstijlen. David A. Kolb is een Amerikaanse
onderwijskundige, hij maakt onderscheid in vier verschillende leerstijlen, deze zijn:

De doener – concreet ervaren. Als doener leer je door ervaringen. Je wordt graag ‘in het diepe gegooid’. Als doener werk je graag samen en onderneem je gauw actie. Je zoekt zelf nieuwe leersituaties op, maar soms ben  je ongeduldig als iets niet gaat zoals verwacht. Jij als doener vindt het soms moeilijk om hoofd en bijzaken van elkaar te onderscheiden en kan soms ‘zonder nadenken iets doen’.

De denker – waarnemen en overdenken. Als denker stel je graag onderzoekende vragen. Je kijkt naar wat er gebeurt en probeert algemene regels daarin te ontdekken, die eventueel met elkaar of met andere ervaringen in verband kunnen worden gebracht. Je houdt van logica en redeneren. Jij als denker leert het beste in gestructureerde situaties. Je kan  niet goed tegen wanorde en vraagt niet gauw om hulp. Niet alle je
ideeën zijn even praktisch.

De dromer- analyseren en abstract denken.Jij als dromer wil ‘eerst denken, dan doen’. Jij denkt na over verschillende situaties en je probeert je eerst in te leven. Hierdoor zie je vaak meerdere (goede) oplossingen, maar twijfelt over een beslissing. Je hebt tijd en ruimte nodig om goed te leren.

De beslisser – gestructureerd experimenteren. Jij de beslisser wil graag dat theorie aan de praktijk gekoppeld wordt en leert veel van praktijkvoorbeelden. Je leert het meest als je dingen uitvoert samen met een expert. Je plant graag en voert uit. Je bent tevreden als het leerproces zich volgens plan voltrekt, zodat je stap voor stap tot het juiste resultaat kan komen.

Hieronder een afbeelding van de leerstijlen volgens Kolb

Hoe je dus aankijkt tegen leren en hoe je leert is dus bepalend voor je ontwikkeling. Maar het bepaald ook wie je bent en hoe je je gedraagt. Wanneer je hier inzicht in hebt, kan dit je winst opleveren. Je kunt bijvoorbeeld kijken wat er voor werk het beste bij je past. Je kunt kijken welke voorwaarde je nodig hebt om te kunnen ontwikkelen.

Hieronder een filmpje van Pixar wat leuk weergeeft hoe leren kan gaan!

Categorieën: Psychologie

2 reacties

Karma sonam · juli 6, 2020 op 12:24 am

Wat een prachtig blog.
Lieve Sabrina je bent een prachtig mens.
Je maakt altijd tijd om even naar iemand te luisteren.
En zeker positieve adviezen te geven.
Heel veel succes

    Sabrina · juli 6, 2020 op 7:36 am

    Beste Sonam,

    Bedankt voor je bericht!

    Groet Sabrina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *